A Nikon ma bejelentette a Nikon Z fc DX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépet. Ez az első Z sorozatú fényképező, amely dizájnban és kialakításában egy legendás filmes géphez, a Nikon FM2 SLR-hez nyúlik vissza.  

Az FM2 1982-ben jelent még és a trendek ellen ment mert nemet mondott az akkoriban egyre jobban terjedő integrált áramkörre és ezeltál a legújabb fotózást megkönnyítő és trendinek számító funkciókra. A 35mm-es mechanikusan felépülő gép olyannyira elnyertre a félprofi és a profi fotósrétegek tetszését elnyűhetetlen és precíz kialakításával, hogy egészen 2001-ig nem állították le teljesen a gyártását.

A Nikon Z fc gyakorlatilag a legújabb technológiát ülteti bele a legendás FM2 megidézett, de modernizált külsejébe. A fényképezőgép mellett a Nikon két objektívet is megjelentet e stílus kiegészítéseként; ez a NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ezüst kiadása és a NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.

Továbbá szeretnénk hírt adni a NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR fejlesztéséről – amely egy nagy teljesítményű zoomos objektív az APS-C formátumú (Nikon DX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépek számára, amely megkapta a Nikon Z-bajonettet is. Az objektív megjelenése a tervek szerint az év későbbi felében várható.

– 20,9 MPixeles CMOS szenzor
– Sorozat módban akár 11 kép/mp sebesség folyamatos AF mellett (9 fps 14-bit Raw)
– 4K-s UltraHD videofelvétel készítésre is használhatjuk (30 kép/mp), teljes szenzorszélesség használásával
– A gépre kihajtható 1,04 millió képpontos LCD érintőképernyő került

– 2,36 millió képpont felbontású OLED elektronikus kereső