Megjelent a Canon RF 10-20mm f/4 L IS STM

2023.10.19.

Szélesítsd ki kreativitásod határait az ultra nagy látószögű Canon RF 10-20mm f/4 L IS STM objektívvel.

Emeld új szintre kreativitásodat az ultraszéles zoomobjektívvel, amely drámai hatást kölcsönöz a fotóknak és videóknak. Foglalj bele többet a témából a felvételeidbe – ideális tájképekhez, épületekhez és belső terekhez.

Tökéletes ultraszéles felvétel

A Canon bejelentette az RF 10-20mm f/4 L IS STM bevezetését, amely az L-sorozat új tagja a fotósok és videósok számára. Az extrém ultraszéles felvételek által határtalan lehetőségeket kínáló RF 10-20mm f/4 L IS STM páratlan képminőséget biztosít, mindezt pedig kompakt méretben.

Lásd a világot 10 mm-ben

Az objektív a meglévő nagylátószögű RF termékcsalád képességeire épül, mint a teljes képmezős fényképezőgépekhez valaha készült legszélesebb AF-zoom, akár 130°-os látószöggel. A 20 mm-es nagylátószögtől a kivételes és egyedülállóan ultraszéles, 10 mm-es fókusztávolságig terjedő zoommal a felhasználók mostantól a 16 mm-es fókusztávolság több mint kétszeresét képesek elérni.

Eltúlzott perspektíva

A szélesebb látószögnek köszönhetően, új perspektívák nyílnak meg a drámai panorámaképek megörökítésekor. A fotósok érdekesebbé tehetik az előteret, rögzíthetik a szűk belső tereket és az építészeti megoldásokat, továbbá mélységet adhatnak a tájképeknek, a filmesek pedig még kreatívabbak lehetnek.

Ultraszéles látószög, ultrakönnyen hordozható

Az RF objektívfoglalat fejlett kialakítása lehetővé tette számunkra, hogy megtervezhessük minden idők legjobban hordozható AF ultraszéles objektívjét anélkül, hogy ez a minőség vagy a teljesítmény rovására menne. Mindössze 570 grammos súlyával 610 grammal könnyebb, mint az EF 11-24mm f/4 L USM objektív, annak ellenére, hogy szélesebb látószöget és optikai képstabilizátort biztosít.

Egyenletes és stabil

Az ultraszéles látószögű objektívek számos előnnyel rendelkeznek, az egyik gyakori probléma velük kapcsolatban azonban, hogy nehéz torzítás nélkül megvalósítani a képstabilizálást a képkocka sarkaiban. Ennek eredményeként a kép sarkai hullámzónak tűnhetnek a videókban, illetve elmosódottnak az állóképeken. A Perifériás koordinált vezérlésű képstabilizátor funkció arra szolgál, hogy csökkentse a torzítást egy új algoritmus segítségével, amely észleli a rázkódást, és maximalizálja az objektív optikai képstabilizátorának hatását a torzítás kompenzálása érdekében.

Minden részletet tökéletesen visszaad

Az új objektív páratlan képminőséget biztosít egy nagylátószögű objektívben, hihetetlen élességgel és tisztasággal, gyakorlatilag torzítás nélkül. Az RF 10-20mm f/4 L IS STM a legújabb perifériavezérlésű képstabilizáló (IS) technológiával rendelkezik, amely kristálytiszta, rázkódásmentes képeket biztosít még kihívást jelentő felvételi körülmények között vagy állvány nélkül is. Az új IS rázkódásmentes képeket biztosít a középponttól a képmező széléig, és öt- vagy hatfokozatú optikai stabilizációt kínál egy vázba épített stabilizált fényképezőgéppel kombinálva. A fejlett, egyenes vonalú optikai kialakításnak köszönhetően éles és pontos eredményre számíthat – így az egyenes vonalak egyenesek maradnak, még a képmező szélein is. Az állandó f/4-es maximális rekesznyílás következetes expozíciót biztosít minden zoombeállításnál, a legkorszerűbb optikai bevonatok pedig minimalizálják a szellemképeket és a tükröződéseket, amelyek az ultraszéles felvételeknél gyakoriak lehetnek.

Egyenletes és halk fókuszálás

Az optimalizált STM autofókusz professzionális teljesítményt nyújt – gyorsan, pontosan és szinte hangtalanul fókuszál. A filmesek imádni fogják az általa biztosított egyenletes videofókuszálást.

Profik számára készült

A kiváló képminőség, a széles látószögű állóképek és videók készítéséhez szükséges nagyobb kapacitás és a könnyű kialakítás miatt az RF 10-20mm f/4 L IS STM elengedhetetlen frissítés a fotósok és videósok számára, akik a következő szintre szeretnék emelni képességeiket. Az RF 10-20mm f/4 L IS STM még a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is ragyogóan teljesít. Időjárásálló L sorozatú kialakítása megfelel a profik igényeinek, és biztosítja, hogy ez az objektív évekig kitartson. Amellett, hogy a tájképekhez vagy az építészethez ideális, az objektívvel más perspektívából sport- vagy dokumentumfilmeket is megörökíthetsz.

Kiemelt műszaki adatok

  • Állandó, f/4 maximális rekeszérték: Az egyenletes expozíció érdekében a teljes zoomtartományon belül, fényképek és videók esetében egyaránt.
  • STM autofókusz: Optimalizált, egyenletes, szinte hangtalan fókuszálás állóképekhez és videókhoz.
  • Perifériás koordinált vezérlésű képstabilizátor: Stabilizálja a fényképeket és videókat – egészen a kép sarkaiig.
  • Öntöttüveg aszférikus lencsetagok: Továbbá három UD lencsetag és egy Super UD lencsetag a kiváló minőségért.
  • Hátsó szűrőtartó: Használd az ND-szűrőket a videós munkákhoz és a hosszú expozíciókhoz.
  • Objektívfunkció-gomb: Ergonomikus kialakítás, amely lehetővé teszi az azonnali, ösztönből jövő felvételkészítést.
  • Csak 570 g: Így gyakrabban magaddal viheted.