LUMIX S5II Firmware 3.0 és LUMIX S5IIX Firmware 2.0

2024.04.29.

Már elérhető a Panasonic LUMIX S5II és S5IIX-ért felelős firmware-frissítés amely a fényképezési élményt és megosztási funkcióit javítja a vázaknak.

A tartalomgyártók igényeire hallgatva az S5II Firmware V3.0 és az S5IIX Firmware V2.0 nagyobb hatékonyságot biztosít a gyártási és az utómunkafolyamatokban, és ezzel időt és költséget takaríthat meg.

A firmware ingyenesen letölthető LUMIX Global Customer Support weboldaláról.

 

A frissítés főbb új és javított funkciói:

Proxy videofelvétel

Ez az új funkció egyidejűleg egy alacsony bitrátájú proxy fájlt is rögzít videofelvétel készítésekor. Az eredeti videofelvétellel összekapcsolt proxy-fájl felvétele gyorsabb és zökkenőmentesebb adatátvitelt, szerkesztést és egyéb utómunkálatokat tesz lehetővé.

Valós idejű autofókusz felismerés (állatszem-, autó-, motorkerékpár-felismerés)

A továbbfejlesztett, valós idejű, automatikus fókuszrendszer magasabb szintre emeli az S5II és S5IIX rendkívül pontos fázis hibrid automatikus fókuszát, és képes hatékonyan felismerni az embereket több téma között.

Emellett rendelkezik egy állatszem-felismerő funkcióval, amellyel az állatok szemére fókuszálhat és követheti azokat, valamint egy autó- és motorkerékpár-felismerő funkcióval, amely ideális a motorsportok fotózásához.

Megnövelt E.I.S. teljesítmény

A Standard beállítás mellett a High mód újdonsága az E-Stabilization (Video) funkció, amely elektronikusan korrigálja a nagy rázkódásokat mozgás közbeni felvételeknél.

A funkció kiegészült egy perspektivikus torzításkorrekcióval is, amely ellensúlyozza a nagylátószögű objektív használatakor videókészítés közben jelentkező torzítást.

Az aktív I.S. technológiával kombinálva mostantól még stabilabb felvételek készíthetők mozgás közben is.

SH elősorozat-felvétel

Az újonnan bevezetett SH elősorozat-felvétel funkció a felvétel megkezdése előtt rögzíti a sorozatfelvételeket.

Az SH PRE üzemmódba állítva a fényképezőgép attól a pillanattól kezdve kezdi meg a sorozatfelvételt, amikor a felhasználó félig lenyomja az exponálógombot, lehetővé téve a visszamenőleges sorozatfelvételt egészen az exponálógomb teljes lenyomásáig.

Új natív fényképezőgép-felhő integráció az Adobe Frame.io-val

Mostantól támogatott az Adobe Camera to Cloud kompatibilitás, amely lehetővé teszi a képek és videók automatikus feltöltését, biztonsági mentését, megosztását és közös feldolgozását a felhőn keresztül.

A rögzített tartalmak Wi-Fi vagy USB-kapcsolat segítségével, interneten keresztül kerülnek a Frame.io platformra, lehetővé téve a rögzített fényképek (JPEG/RAW) és Proxy videók zökkenőmentes megosztását.

Az tartalomgyártók így a rögzítés során távoli, valós idejű visszajelzést kaphatnak, és a produkciós csapatok közösen szerkeszthetnek a kívánt kreatív szoftverek segítségével. A Frame.io Camera to Cloud gördülékenyebbé teszi a munkát a felvételtől a szerkesztésig, és ezzel növeli a kreatív folyamatok hatékonyságát.