Lehengerlő teljesítmény pehelysúlyban – SAMYANG AF 75mm F1.8 X Fuji X bajonetthez

2023.03.08.

A kistele mai napig egyet jelent a jó portréobjektív fogalmával, már amennyiben fényerejében is teljesíti ezen kritériumokat, nem csak a gyújtótávolsággal.

A Samyang eredetileg ezt a szegmenst a 85 mm-es lencséivel támadta, azonban közel két évvel ezelőtt megjelent az első AF 75 mm, akkor még csak SONY E bajonettre. Ez változik most, ugyanis bejelentették az AF 75mm F1.8 X lencséjüket, mely immár Fuji X bajonetthez is elérhető.

Az első kiemelendő tulajdonsága, hogy kiváló minőségű és bevonatú üvegeinek hála 4K és 6K felbontású videóknál is megállja a helyét, ráadásul a „fokozatmentes” rekeszelés (9 lamella) is a videós célt szolgálja! Visszatérve a felbontásra, az objektívet a Fuji X-Trans szenzorához optimalizálták és az eddigi tesztek a következő típusokhoz adnak teljes kompatibilitást, mind autófókuszban, mind rekeszvezérlésben: X-H1, X-H2, X-H2S, X-S10, X-T1, X-T2, X-T3, X-T4, X-T5, X-E1, X-E2, X-E2S, X-E3, X-E4, X-T10, X-T20, X-T30, X-Pro1, X-Pro2, X-Pro3.

A mindössze 257 gramm súlyú üveg meglehetősen kényelmes, még fogását tekintve is, a matt kivitel és a jó tapintású fókuszgyűrű is az ergonómiát szolgálják. Nem mellékes információ, hogy mindössze 69,3mm a hossza, mellyel messze a legkisebb kistele objektív, amit Fuji vázunkra beszerezhetünk! Optika képletét az alábbi ábra szemlélteti:

A szokásokhoz alkalmazkodva a Samyang természetesen most is gondolt azokra, akik nem beltéren portréznak, hiszen az objektív teljes időjárásvédelmet kapott!

Tesztképek:

Megvásárlás