Kis rig, nagy hírek

2021.11.15.

Nem múlik el nap új Smallrig termékek nélkül, ami nem is csoda, hiszen záporoznak a gyártók új bejelentései is, így a rig-gyártó sem teheti meg, hogy elengedi a gyeplőt, hiszen legnagyobb versenyelőnyük, hogy szinte azonnal reagálnak a piacra.

Most sem történt ez másképp, a DJI Action 2 – hivatalos – megjelenése óta még el sem telt egy hét, a Smallrig máris mágneses, moduláris tokozattal csapta le a labdát, mindjárt két féle színben.

A „comet white” és „meteoritic grey” színekben elérhető tokoknál külön kiemelik az anyagminőséget, amely jó tapintást, tűzálló előlapot és megfelelő védelmet is jelent egyben a mágneses rögzítés mellett. A dizájn fejlettsége egy koprodukció eredménye, most éppen a HeyFLY segített be kedvenc riggelőnknek. Az eredmény kiváló, csak bíztatni tudom a gyártót erre a gyakorlatra a jövőben is!

Bár az Atomos Ninja V-je nem újdonság, a piaci pozíciója szépen megerősödött így – megelőzve erről híres brand-eket is – lehet már kapni hozzá szilikontokot, ami meglehetősen hasznos, ismerve a Ninja vételárát. Ha már ott ültek a tervezőasztalnál, természetesen nem maradhatott ki az Shinobi 7 sem, ő is gazdagodott egy szilikontokkal és egy kijelzővédő-fóliával.

Közel sem a futottak még kategória következik, megkapta ugyanis a jól megérdemelt cage-et a Canon R5/R6 + BG-R10 markolat kombinációja, ami sok videósnak könnyíti majd meg az életét, tekintve a két típus megjelenése óta tartó töretlen népszerűségére.

smallrig, hírek, újdonság, rig, silicone case, camera cage, screen protectorA sort természetesen a végtelenségig folytathatnám, már e sorok olvasása közben is jelenhetett meg új Smallrig termék, így most önhatalmúlag lezárom a gondolatmenetet, a V betű úgyis az ABC végén van, logikailag sem vagyok így bajban. Tehát erősítünk V-mount fronton is, mindjárt 3 termékkel. Két féle dupla rod rögzítéssel, amik közül az egyik egy karral dönthető, másik pedig vertikális elhelyezést biztosít, de mostantól létezik állványlábra – vagy akár radiátorcsőre – is csíptethető változat. Így már V-s akksijaink is biztonsággal csatlakoznak, segítve ezzel a munkabiztonságot.
A Smallrig-nek hála a jövőben sem kell félnetek attól, hogy elfogyunk a hírekkel, ujjunkat a pulzuson tartjuk és azonnal jövünk az újdonságokkal, stay tuned!