28.4 C
Budapest
2019.08.22. csütörtök

Ma egy fészek,
holnap az óceán!

Bükki Nemzeti Park,
Tarnavidéki Tájvédelmi Körzet
2019. augusztus 31.

Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség!

A VM arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Tartsatok velünk Magyarország nemzeti parkjaiba, ahol munkánkkal segítjük a helyi állat- és növényvilágot, majd elmerülünk a természetfotózásban.

2019. augusztus 10-én találkozzunk a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, Tihanyban, ahol Gejzírmező hévforrás-kúpjait szabadítjuk meg a túlburjánzott cserjéktől, hogy ezzel utat adjunk a többi növény friss hajtásainak. Elfogyasztunk egy finom est-ebédet a Szarkádi-dűlő egyik rejtett borospincéjének árnyékában, majd a félsziget nyugati gerincének vesszük az irányt, hogy onnan készítsünk csodálatos tihanyi tájképeket a lenyugvó nap súroló fényében. A nap folyamán a munkákban és a fotózásban Vers József tájegységvezető lesz kalauzunk. A fotózáshoz saját gép szükséges.

Jelentkezés

*Hogyan?

A nyár utolsó napján az Óbükkbe látogatunk, ahol a kevéssé ismert Tarnavidéki Tájvédelmi Körzet Nagy-kő tanösvényét vesszük kezelésbe, tájékoztató táblákat helyezünk ki és festünk újra, valamint természetvédelmi kezelési munkálatokat végzünk. Bükkszenterzsébet és környékén barangolunk, ahol a helyiek finom tradicionális ebéddel vendégelnek meg minket, majd délután belevetjük magunkat a természetfotózásba a Nagy-kő alatti legelőn, ahol a helyi növény- és állatvilágot fotózzuk. (A fotózáshoz saját gép szükséges.) A nap folyamán természetvédelmi szakértőnk és házigazdánk Ilyés Evelin természetvédelmi őr lesz.

Résztvevők száma: maximum 20 fő
Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 29.

EDDIGI ESEMÉNYEINK