Fujifilm X-E4 – stílusos megoldás

2021.01.28.

A Fujifilm egy igazán kisméretű, de nagy tudású APS-C szenzoros kamerát készített, amely ráadásul nagyon, de nagyon jól néz ki.

Az X-E sorozat eddigi legkisebb tagja az X-E4, amely megkapta a legfrissebb 26 megapixeles X-Trans szenzort és az X-S10 legtöbb funkcióját, a külseje azonban nagyon is hangulatosan emlékeztet a távmérős gépekére. A kis méretnek és a kis tömegnek köszönhetően akár egy kabátzsebben is kényelmesen elfér, különösen, ha a teljesen új, XF 27mm f/2,8 objektív van rajta, amely 40,5 mm-es ekvivalens gyújtótávolságával ideális lehet mindennapi, utcai fotózásra. A remek képminőségről a különleges X-Trans szűrőelrendezésű 26 megapixeles APS-C szenzor gondoskodik, a kezelés pedig a lehető legátláthatóbb, ugyanis a kamerán dedikált záridőtárcsa és korrekciós tárcsa található, a cég legtöbb objektívjén, pedig ott van a klasszikus helyén a rekeszgyűrű.

Fujifilm X-E4A kamera ereje az X-Processor 4-ben rejlik, amellyel az X-E4 szinte azonos AF-teljesítményt nyújt, mint a cég csúcsgépe, az X-T4. Videó módban 4K/30p az elérhető felbontás. Szerencsére nem maradt ki az elektronikus OLED kereső, 2,36 millió képponttal, a hátoldali LCD pedig 180 fokban felhajtható, így a kamera igazán szelfi- és vloggingbarát lehet.

Fujifilm X-E4

Fujifilm X-E4 kulcsfukciók:

  • 121x73x33 mm-es méretével az eddigi legkisebb X-E modell. A kicsi és mindössze 364 grammos kamera igazán barátja a mindennapi hordozásnak.
  • A felhajtható képernyővel földközeli és fej fölötti géptartással is kényelmesen lehet fotózni, a 180 fokos előrehajtás ideális vlogoláshoz.
  • Az áttekinthető és könnyen kezelhető felhasználói felület kezdőknek és haladóknak is ideális. Már egyetlen pillantással láthatók a legfontosabb beállítások.
  • A gyors képfeldolgozás nem csak 20 kép/s-os teljes felbontású sorozatfelvételt, hanem gyors autofókuszt és fejlett arc- és szemkövető élességállítást is jelent.
  • A 4K/30p videók 4:2:0 mintavételezéssel 8 bites szenmélységgel készülhetnek. A HDMI kimeneten 4:2:2 videójel is elérhető. Full-HD felbontásban 240 kép/s is lehet a képismétlés.
  • Összesen 18 filmszimulációs mód áll rendelkezésre ahhoz, hogy mindenki a saját maga ízlése szerinti képeket készíthesse.

A Fujifilm X-E4 márciusban kerül az üzletekbe