Forradalmi csomagolási megoldás vethet véget a kartondobozok uralmának

2019.08.09.

Innovatív csomagolástechnikai megoldást mutatott be egy amerikai cég, a 3M, amely ha beválik és széles körben elterjed, leválthatja a csomagküldésben általánosan bevett papírdobozok használatát. 

A Fast Company cikke szerint a cég azt ígéri, 3 font (közel 1,5 kilogramm) súly alatt bármilyen termék biztonságosan elküldhető futárszolgálattal vagy postán új csomagolótekercsükkel, mely kiváltaná a papírdobozok használatát az olyan apróbb tételeknél, mint egy póló, vagy épp házhoz szállítással rendelt pipereholmik.

A megoldásként kínált tekercs három különböző műanyagrétegből áll, melyek környezetbarát módon bomlanak le felhasználás után.

A belső réteg öntapadó képességgel bír. A középső, hasonlóan a légtasakos („buborékos”) borítékokhoz, megvédi az árut a szállítás közbeni sérülésektől. A külső réteg pedig biztosítja a csomag vízállóságát. A megoldás további előnye, hogy lezárásához nincs szükség külön ragasztószalagra, és az elkészült csomag egyszerűen fel is címkézhető.

Flex & Seal Shipping Role névre keresztelt fejlesztés különböző hosszúságú tekercsekben kapható, a felhasználó igényeitől függően, pont úgy, mint például a konyhában használt fóliák.