Elkezdődött a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akció

2022.05.03.

Idén már tizedik alkalommal valósul meg Magyarország legnagyobb és egyre népszerűbb hulladékgyűjtő eseménye, a TeSzedd! Az akció keretében május 2-ától 8-áig több mint 1000 találkozási ponton gyűjtik a hulladékot az önkéntesek – jelentette be Steiner Attila, az ITM  klímapolitikáért felelős államtitkára.

A kormány kiemelt célja az illegális hulladékkal szennyezett területek felszámolása a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltak szerint, hiszen mindannyian tiszta környezetet, tisztább országot szeretnénk – hangsúlyozta Steiner Attila.

A TeSzedd! a környezettudatos gondolkodást, a lakossági szelektív hulladékgyűjtés elterjedésének erősítését és az erre irányuló széles körű társadalmi szemléletformálást is népszerűsíti.

A hulladék elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközökről (kesztyűk, zsákok, kötözők) idén is az Innovációs és Technológiai Minisztérium gondoskodik.

Az összegyűjtött hulladékot a helyileg illetékes közszolgáltatók fogják elszállítani hasznosítás és ártalmatlanítás céljából. Az akcióról további információk a szelektalok.hu-n találhatók.

Egy önkéntes szemetet gyűjt Budapesten a 2016-ban megrendezett 6. TeSzedd! akció keretében – Fotó: MTI/Marjai János