Az idei karácsonyi ajándékoddal a menhelyi állatokat is támogathatod!

A Varázslatos Magyarország csapata karácsonyra különleges ajándékcsomagokat állított össze, hogy a természet szerelmesei és védelmezői a természet világát tehessék a fa alá. Idén azonban nemcsak a természetvédelmet támogatja a VM, hanem az árva állatokra is gondolt. A Varázslatos Magyarország természetfotó pályázatának minden évben megjelenő gyönyörű fotóalbumának eladásaiból származó bevételből ugyanis a szervezet az ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET gazdikereső kutyáit és cicáit támogatja.

A képlet egyszerű: ajándékozz karácsonyra természetfotó albumot, amivel nemcsak szeretteidet leped meg, de a rászoruló állatoknak is segítesz!
https://vm-shop.hu/termek/varazslatos-magyarorszag-termeszetfotok-2021-fotoalbum/

De ki is valójában Eszkuláp?
Az Egyesület névadója egy kerekesszékes tacskó keverék volt, aki az orvosi jóslatokkal ellentétben nem fél évig és nem szenvedések közepette, hanem öt és fél évig, a legnagyobb boldogságban élhetett gazdája mellett, aki az Egyesület elnöke. Önmagában ez még nem tette volna Eszkit különlegessé, de az, ahogy a korlátjaira fittyet hányva, a legnagyobb magabiztossággal ment előre, és az utolsó pillanatig sem adta fel, olyan nyomot hagyott, amelyet üzenetként is továbbvisz az Egyesület a hétköznapjaiban.

Az Egyesületről
Az Eszkuláp Egyesület 2016-ban alakult, nem fajtamentő szervezet, hanem kisebb eséllyel bíró kutyákat ment, akik valahogy metszetet képeznek a szervezet névadójával, Eszkuláppal, úgy mint:

  • fekete-cserek,
  • tacskók vagy tacskó keverékek,
  • gyepmesteri telepről -sokszor altatás elől- érkezők,
  • viselkedési problémával küzdők,
  • nem egészségesek, orvosi beavatkozásra vagy kezelésre szorulók,
  • nagy örökbefogadási potenciállal nem rendelkezők, egyéb.

Az Egyesület, mint megannyi civil szervezet az állatvédelemben, magánemberek és cégek adományaiból és az 1%-os szja adófelajánlásból tartja fenn magát elkötelezett önkéntesi csapattal a háttérben.
Jelenleg több, mint 200 kutyát gondoznak 5 helyszínen és ideiglenes befogadók segítségével. Partnereiknél családi panziókban benti tartással vagy kinti kennelekben és 2 kislétszámú menhelyükön élnek mentvényeik Mány településen. Itt sikerült megvalósítani azt az álmot, hogy védenceik több foglalkozást, figyelmet kaphatnak nyugodt, biztonságos, meleg környezetben, minden nap  lehetőségük van a kinti minőségi időtöltésre, sétára akár együtt, akár gondozóikkal vagy az önkéntes segítőkkel.

Ments meg egy állatot: fogadj örökbe!
Az Egyesület veszettség és kombinált oltással, egyedi azonosító chippel ellátva, külső- és belső élősködőktől mentesítve, szívféreg szűrten ad örökbe gondozott állatot, kizárólag családtagnak, benti tartással.
Rendszeresen szerveznek közös programokat örökbefogadói napok vagy külső helyszínen meghirdetett sétáltatás keretében, ahol védenceik is új élményekkel gazdagodhatnak és az örökbefogadást tervezők is megismerkedhetnek a kutyákkal. Indulásuk óta rendszeresen részt vesznek HDR versenyeken és különböző kutyás eseményeken is.
A közösségi média felületein napi rendszerességgel kerülnek újabb és újabb hírek megosztásra a mentvényekről, összefoglalva tulajdonságaikat, egészségügyi és szocializációs állapotukat.

Hogyan támogathatom még őket? 

Az adód 1%-ával
Az éves adóbevallás alkalmával adód 1%-ával támogathatod az Egyesület munkáját.
ESZKULÁP ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET
ADÓSZÁM: 18789809-1-43

Egyedi banki utalásokkal
Magnet Bank
16200223-10054165
IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165
BIC: HBWEHUHB

Adományvonalon
Az adományvonalon keresztül hívásonként, sms-enként 500Ft-tal támogatod az Egyesület tevékenységét: 13600/43

Ideiglenes befogadással
Az ideiglenes befogadók segítenek abban, hogy a szervezet védencei megtanulják a civilizált kutyalét alapjait. Az ideiglenes befogadók többet jelentenek puszta helybiztosításnál, rájuk a kutyák szocializációjában, rehabilitációjában is erősebben számítanak, így fontos az emberi közelség, a biztonságos környezet, a jövőbe mutató tanulási lehetőségek biztosítása.

Az egyesület örömmel fogadja a segítőket, ideiglenes befogadókat, fuvarosokat, szimpatizánsokat, gyakorlatilag minden segíteni akaró embert.
Tartsatok velük!

További információ:
https://eszkulap.hu/
https://www.facebook.com/eszkulapegyesulet